Mesologie consult
Als u een afspraak met mij maakt vraag ik u voorafgaand aan het consult om een uitgebreide vragenlijst en voedingslijst in te vullen. Deze vragenlijsten stuur ik u toe met invulinstructie.
Vervolgens de ingevulde vragenlijst graag enkele dagen voorafgaand aan het consult aan mij te retourneren. Dat mag per e-mail of per post. Dit zal ik tijdens het consult met u bespreken waarna het onderzoek volgt.
De consulten vinden plaats in het Integraal Therapeutisch Centrum (ITC), in Holten. Op termijn is het eventueel mogelijk om een afspraak te maken voor Vriezenveen.
Dagen en tijden Mesologie therapie consulten:
Vrijdag 9:00 – 18.00 uur (Holten)
Zaterdag 9:00 – 12.00 uur (Holten)
Hoe verloopt een mesologisch onderzoek?
Bij een mesologisch onderzoek ligt de nadruk op het vaststellen van de dysfunctie.
Hierbij wordt van verschillende zienswijzen gebruik gemaakt:
- Reguliere geneeskunde
- Traditionele Chinese Geneeskunde
- Ayurveda
- Fysische en Klassieke homeopathie
- Orthomoleculaire geneeswijze
Het lichamelijk onderzoek naar functie en dysfunctie bestaat uit:
- Pols- en tongdiagnose volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda;
- Buik en lichamlijk onderzoek naar (im)mobiliteit van structuren en organen;
- Electro-fysiologische diagnostiek; het doormeten van 80-100 acupunctuurpunten op handen en voeten.
Daarna worden de resultaten van het onderzoek met u doorgesproken, waarna ik een voorstel voor een therapieplan doe. Daarin geef ik aan welke geneesmiddelen ik adviseer (homeopathie, kruiden, supplementen etc.) daarnaast kan ik voedings- en/of leefwijzeadviezen geven. Zo nodig kan ik u aanraden om contact op te nemen met bijvoorbeeld de huisarts, een specialist, een homeopaat, een osteopaat of een andere discipline in de gezondheidszorg.
Na 4-8 weken komt u terug voor controle en wordt het resultaat met u besproken, hierbij volgt weer een volledig onderzoek waarna de therapie vervolgd en waar nodig aangepast wordt. Over het algemeen heeft een Mesoloog® 3 tot 4 behandelingen nodig voor een gewenst effect, afhankelijk van de ernst van de klacht en de individuele reactie op de behandeling.
Uw privacy
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daarmee is de privacybescherming in alle landen van de EU gelijk geregeld. De AVG komt in de plaats van de oude Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik als uw behandelende therapeut een cliëntendossier aanleg. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
Klik hier voor de privacyverklaring.