Waarom Mesologie?

Waarom Mesologie®?


Mesologie® kan van waarde zijn bij tal van chronische aandoeningen of onbegrepen gezondsheidsklachten. Mesologie® kan zowel preventief als curatief ingezet worden.Mesologie IMC Amsterdam
Voor folder Klik hier.

Iedere klacht of teken van ‘niet goed voelen’ is een signaal van ons lichaam. Als wij goed naar deze signalen van ons lichaam kunnen luisteren en daar naar handelen kunnen we het lichaam helpen zo snel mogelijk weer de eigen dynamische balans te hervinden. Als dit niet meer lukt of men niet gewend is goed naar het lichaam te luisteren kan het zijn dat er ondersteuning nodig is, dat er mogelijk iets in ons leefpatroon aandacht verdient of aangepast moet worden.

Preventie is de beste aanpak. Helaas is voor veel mensen dit stadium vaak al voorbij en zijn er dus klachten ontstaan. Een Mesoloog® kijkt naar de mens in zijn geheel en zoekt naar de oorzaak van de klacht. Samen met de Mesoloog® gaat u op zoek naar de oplossing danwel verbetering van de chronische aandoeningen.

Mesologie® richt zich onder andere op het onderzoek en de behandeling van:

 • Allergieën en voedselintoleranties: hooikoorts, lactose-intolerantie, glutenintolerantie
 • Chronische vermoeidheid en slaapproblemen: M.E., burn-out, slecht in- of doorslapen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Huidaandoeningen: eczeem, acné, uitslag, rosacea, urticaria, droge huid
 • Keel-, neus-, en oorklachten: chronische keelontstekingen, verkoudheden, chronische oorontsteking
 • Longklachten: astma, bronchitis, benauwdheid, chronische luchtweginfecties
 • Mentale klachten of gedragsveranderingen: stemmingswisselingen, depressie, overspannen, hyperactiviteit, concentratieproblemen, hoog gevoeligheid
 • Menstruatie- en overgangsklachten: PMS, endometriose, opvliegers, nachtzweten
 • Spier- en gewrichtsklachten: reumatoïde artritis, fibromyalgie, stijfheid, pijn
 • Spijsverteringsproblemen: maag-, lever-, darmklachten zoals buikpijn, spastische darm, obstipatie, diarree, misselijkheid, opgeblazen gevoel, zuurbranden, aambeien
 • Urinewegen: chronische blaasontsteking, terugkerende nierstenen, vaginale infecties
 • Vruchtbaarheidsproblemen

Indien uw klachten hier niet bij staan en u wilt weten of een mesologische behandeling voor u of uw kind van toepassing kan zijn, neem dan contact met mij op.

De grenzen van de Mesologie®
Er zijn ziektes die niet te genezen zijn. In dat geval kan in overleg met de behandelend arts(en) een aanvullend therapieplan worden opgesteld. Het doel hiervan is om de bijwerkingen van de noodzakelijke reguliere geneesmiddelen te verminderen en te streven naar een leven met zo min mogelijk klachten. Acute klachten, zoals hartproblemen en andere levensbedreigende situaties horen thuis in de reguliere gezondheidszorg. Wel kan er ondersteuning plaatsvinden naast of na de reguliere behandeling om de kwaliteit van leven te optimaliseren.

Mesoconnect

Mesologie is een vorm van geneeskunde waarin reguliere medische kennis wordt geïntegreerd met kennis uit complementaire geneeswijzen.

Mesologie kan van waarde zijn bij tal van chronische aandoeningen of onbegrepen gezondheidsklachten. Mesologie kan zowel preventief als curatief ingezet worden.

Voor klacht- en tuchtrecht ben ik aangesloten bij de RBCZ en VBAG. Klik hier voor de link naar de klachtenprocedure VBAG.

 

Zoekvraag?